Make your own free website on Tripod.com

 

Rapport från ATP-touren

av Philip Mårdh (2001-04-19)

Det har hänt en hel del sedan förra rapporten från proffstouren. Efter Indian Wells spelade Landsberg/Aspelin Masters Series turneringen i Miami. I första omgången slog de mycket namnkunniga fransmännen Arnaud Clement och Sebastien Grosjean i en svängig match, 0-6, 6-4, 6-3. Motståndarna i andra omgången var inte mindre kända. Här blev tyvärr Roger Federer och Dominik Hrbaty alldeles för svåra.

Veckan efter Miami fick, som alla vet vi det här laget, Simon Aspelin göra DC-debut för Sverige mot Ryssland i Malmö! Aspelin började knackigt men kom sedan över de värsta nerverna och kunde tillsammans med Jonas "Bjösse" Björkman fixa en vinst för Sverige och ett ointagligt 3-0 efter de två inledande dagarna. På andra sidan när stod Yevgeny Kafelnikov och Andrei Olhovskij och matchen slutade 4-6, 6-1, 7-5, 6-7, 6-2.

Därefter var det bara för Simon att snabbt bege sig till Casablanca där Landsberg redan befann sig. Johan försökte sig nämligen på att kvala in till singeln men åkte ut direkt mot 19-åriga topp 200-spelaren Irakli Labadze från Georgien. Gruspremiären blev inte så lyckad för Landsberg/Aspelin som förlorade i första mot Hood/Prieto med 7-5 i avgörande.

I veckans Masters Series turnering hade de åter valt att gå skilda vägar. Resultatet blev inte bra. Aspelin och Myles Wakefield fick bara med sig ett game från matchen mot 7:e seedade Adams/Garcia och Landsberg/Vanhoudt var bara fyra game bättre mot indiska trollkarlarna Paes/Bhupathi...